جلسه یکشنبه ۹۵/۴/۲۷

29 تیر 1395 در 7:36ب.ظ

استاد حاج ماشاالله عابدی:

اگر از وادی خوانندگی که وادی خطرناکی هم هست بخواهیم صحیح عبور کنیم باید از همین ابتدا پله هایش را و آجر هایش را درست بچینیم و الا نمیشود بازگشت داشت و خواننده هایی هستند که سالهاست دارند میخوانند و ناصحیح میخوانند….

 

خواندن در هر مجلس و محفلی متفاوت است و هر خواننده ای هم معمولا در مجلسی که دفعه اول است که می خواهد بخواند و یا اوایل خواندن او هست یک اضطرابی دارد. یکی از راه های برطرف شدن موقع خوانندگی این است که کاملا بداند چه می خواهد بخواند، از اول تا آخرش را بداند چه می خواهد بخواند. مثلا از امام زمان میخواهد بخواند، بداند چه شعری را و چند خط می خواهد بخواند و یا از امام حسین ع می خواهد گریز بزند بداند چه شعری و چگونه و چه مقدار و آخرش هم چگونه تمام کند، بداند چکار میخواهد بکند و مسلط باشد، چه از حفظ میخواهد بخواند و چه از رو. اگر از رو میخواند چندین بار مرور کند و محتوایی که میخواهد بخواند را اجرا کند. این کار از اضطراب آدم کم میکند.

اگر از وادی خوانندگی که وادی خطرناکی هم هست بخواهیم صحیح عبور کنیم باید از همین ابتدا پله هایش را و آجر هایش را درست بچینیم و الا نمیشود بازگشت داشت و خواننده هایی هستند که سالهاست دارند میخوانند و ناصحیح میخوانند و هیچکس هم نمیتواند بگوید آقا! چیکار داری میکنی!؟ و این چه هست؟  ولی از حالا هم بدانید که همینطوری در خواندن مطالبی را از دیگران نقل قول نکنید و بروید تحقیق کنید و بررسی کنید.

البته مصیبت هایی که به ائمه علیهم السلام وارد آمده بسیار سنگین تر از آن است که ما میدانیم. اما اینطور نیست که چون سنگین تر است ما چیز هایی را از خودمان بگوییم. یک روحانی بود و یک چیزی را گفت(مثلا در یک جایی امام رضا ع با سر رفتند در دیوار) ما به او گفتیم خوب این مطلب کجاست. گفت در کتاب مرحوم مقرم در قسمت مربوط به حضرت علی اکبر ع. ما هم در اول قدم رفتیم گشتیم سراسر کتاب را که ببینیم کجایش هست، هرچه گشتیم پیدا نکردیم. بهش گفتیم آقا پیدا نکردیم. گفت در نسخه عربی اش هست اما در ترجمه اش نیامده. این نمیشود که یک مطلب به این مهمی و بزرگی در وادی روضه این را ترجمه کردند و آنوقت نیاورده اند! چرا نیاورده اند؟! آنوقت ما به آن شخص گفتیم اصلا متن عربی اش کجاست؟ نابینا نیستیم که!

میخواهم بگویم در وادی مداحی این فوت و فن ها هست اما در اینها خلاف گویی نیست و نباید مطلب خلافی گفت، اینها را باید دقت کنیم تا ان شاالله بتوانیم یک مداح صحیح و سالم و خوب باشیم.

بنابراین اول اینکه برای برطرف شدن اضطراب باید بدانیم از اول تا آخر چه میخواهیم بخوانیم. و نکته دوم اینکه کلمات عربی را درست تلفظ کنیم و سوم اینکه وقتی مقتل میخوانیم  به شنیدن از دیگران بسنده نکنیم و تحقیق کنیم و چهارم اینکه از زرنگی های ناصحیح خوانندگی کم کم کناره گیری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *