جلسه یکشنبه ۹۵/۴/۲۰

22 تیر 1395 در 6:01ب.ظ

استاد حاج ماشاالله عابدی:

توصیه می کنم در این ایام برای حفظ کردن شعر. با حافظه تان هر چقدر کار کنید قوی تر می شود و هر چقدر معطل بگذارید ضعیف تر میشود…

توصیه می کنم در این ایام برای حفظ کردن شعر. با حافظه تان هر چقدر کار کنید قوی تر می شود و هر چقدر معطل بگذارید ضعیف تر میشود، حافظه های ما ضعیف شده به جهات مختلف، یک جهت آن این است که از رو می خوانیم. اگرچه از رو خواندن هم اشکالی ندارد و بعضی مواقع هم خوب است ولی حفظ هم داشته باشید. من آن زمان که محصل بودم در مسیر حفظ میکردم و الان خیلی از محفوظاتم چه بسا برای آن موقع است.

وقتی می خواهد شعر حفظ کند باید در انتخاب آن بیشتر دقت کرد چون وقتی می خواهد از رو بخواند، یک بار مصرف است اما وقتی می خواهد حفظ کند باید وسواس به خرج دهد که یک شعری را حفظ نکند که یک سال دیگر پشیمان بشود که این چه شعری است که حفظ کرده. و یا حداقل این است که در شاعرش دقت داشته باشد مثلا آقای سازگار که شعر هایش معمولا بد نیست و میشود حفظ کرد و سالهای بعد هم خواند. اگر خودش نمیتواند تشخیص دهد که چه شعری خوب است شاعرش را انتخاب کند، شاعری که شناخته شده است که شعرش شعر ضعیفی نیست. مثل حسان، موید، شفق و…

من گاهی شعر سی چهل سال پیش را که حفظ کرده ام میخوانم که آن موقع برای جوانان میخواندیم و الان برای علما و … .

شعری را خیلی سال پیش حفظ کردم و دو سه سال پیش جلوی مقام معظم رهبری خواندم.

خدا رحمت کند مرحوم حاج احمد شمشیری را، ایشان هم خیلی شعر حفظ بود و من تا این آخری ها هم در کوچه میدیدم کاغذ دستش هست و دارد حفظ و مرور میکند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *