جلسه یکشنبه ۹۴/۱۰/۶

10 دی 1394 در 10:20ق.ظ

در ذیل گزیده ای از بیانات استاد حاج ماشاالله عابدی را میخوانید:

 

انتخاب شعر چه بسا رکن دوم خوانندگی است که خواننده چه شعری را انتخاب کند. اولا انتخاب شعر خودش، هم نشان دهنده سلیقه انتخاب کننده است و همچنین نشان دهنده معلومات آن میباشد….

 

 

 

 

در خوانندگی یک الفبایی وجود دارد، به یک معنی صحیح خواندن، هم شعر را صحیح بخواند و هم اگر متن عربی میخواند حالا چه به عنوان دعا و یا هر چیز دیگری صحیح بخواند و صحیح خواندن اتفاق نمی افتد مگر اینکه انسان پیش یک کسی که وارد است بخواند. ما معمولا اکتفا میکنیم به معلومات خودمان، گاهی هم معلومات خودمان اشتباه جا افتاده.

در دعاهایی که میخوانیم مثل همین دعای توسل اگر یک کلمه، یک حرف را اشتباه بخوانیم، پیش اهلش دیگر  آن ارزش خوانندگی را ندارد ویا خیلی کم میشود. و اکثر این اشتباهاتی که در خواندن پیش می آید و یا اضطراب موقع خواندن، با تمرین زیاد برطرف میشود. و همچنین خواننده تنظیم کند در ذهنش که چه میخواهد بخواند.

این ایام، ایام میلاد پیغمبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) می باشد که گاهی امام صادق(ع) مغفول میمانند. یادم هست یک بار روز ولادت آمده بودند خدمت امام راحل ره، تبریک ولادت پیغمبر اکرم(ص) را گفتند بعد که امام شروع کردند به صحبت هم تبریک پیغمبر اکرم(ص) و هم تبریک امام صادق(ع) را گفتند که آنها متوجه شدند که باید هر دو را در نظر گرفت.

انتخاب شعر چه بسا رکن دوم خوانندگی است که خواننده چه شعری را انتخاب کند. اولا انتخاب شعر خودش، هم نشان دهنده سلیقه انتخاب کننده است و همچنین نشان دهنده معلومات آن میباشد. اگر یک شعر ضعیف و پایین خواند معلوم میشود که درک و سواد و… در این مقداراست، معمولا اینگونه است.

کمااینکه در مجموعه ها ما خیلی میبینیم که شعر هایی میخوانند که از نظر اهل فن خیلی پایین است که این نشان میدهد علاوه بر اینکه سلیقه خواننده است، نشان دهنده سطح سواد او هم هست.

بنابراین در انتخاب شعر باید دقت کنیم، اگر همه جا این مسائل رعایت شود بسیاری از مشکلاتی که در خوانندگی هست ان شاءالله رفع میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *